Cuscuz de microondas / Brazilian Cuscuz in the microwave

Cuscuz de microondas em Português
Brazilian Cuscuz in the microwave in English

Cuscuz de microondas

receita de cuscuz de microondas

Essa receita de cuscuz é incrível, além de ser rápida, não utiliza a cuscuzeira, um tipo de panela muito difícil
de achar fora do Brasil. A receita é ideal para o café da manha ou para qualquer horário que der vontade de comer
algo gostoso e fácil de preparar.

Ingredientes:

Modo de preparo:

  • Em uma vasilha misture a massa de cuscuz e o tempero completo ou sal
  • Adicione a água aos poucos a mexendo bem com o auxílio de uma colher.
  • Deixe descansar por uns 05 minutos, mexa novamente para o cuscuz ficar soltinho.
  • Em um recipiente que vá ao microondas coloque uma camada de cuscuz e outra de queijo e
    finalize com mais uma camada de cuscuz.
  • cuscuz feito no microondas

  • Coloque um prato raso em cima da vasilha, como se fosse uma tampa
  • Leve ao microondas por 3 minutos
  • Com um pano retire do microondas e vire a vasilha no prato como um bolo.
  • Para deixar seus cuscuz mais gostoso, passe uma pouco de manteiga por cima.
    Sirva o cuscuz com leite, frango, carne ou peixe
cuscuz de microondas pronto

Rende duas porções.

Onde comprar:

Flocão de milho para cuscuz Tempero completo Temperto completo com pimenta
buy cornflour for cuzcuz buy brazilian season without chilli tbuy brazilian season with chilli


Cuscuz de microondas em Português
Brazilian Cuscuz in the microwave in English

Brazilian Cuscuz in the microwave

receita de cuscuz de microondas

Brazilian cuscuz is a kind of savoury corn cake made with Flocao[link],
it makes a great breakfast dish or can be added as a side dish for an exotic meal.
Traditionally the Brazilians use a special pan called cuscuzeira to cook cuscuz,
however since microwaves have become popular in Brazil, a lot of people now prefers
to cook it on the microwave because it is quicker and very practical.

Ingredients:

Instructions:

  • In a bowl mix the cuscuz corn flour with the salt or Brazilian seasoning
  • Add water slowly to the mix stirring well with a spoon.
  • Let it stand for about 05 minutes.
  • In a microwavable container, place a layer of cuscuz then a layer of cheese.
    Finish it with another layer of cuscuz.
  • cuscuz feito no microondas

  • Place a shallow dish on top of the container, like a lid.
  • Microwave for 3 minutes.
  • With a cloth remove from microwave and turn the bowl on the plate like a cake.
  • Spread a little butter on top of the cuscuz to make it extra tasty.
    Serve the cuscuz as a side dish for your chicken, beef, omelette or fish or on its own for breakfast.
cuscuz de microondas pronto

Serves two

Where to buy the ingredients:

Corn flour for cuscuz Flocão Brazilian Seasoning Brazilian Seasoning with chilli
buy cornflour for cuzcuz buy brazilian season without chilli tbuy brazilian season with chilli

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s